У США суд заарештував чоловіка за відмову віддати пароль до сторінки на Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США суд заарештував чоловіка за відмову віддати пароль до сторінки на Facebook

Особисті фінанси
1357
Техаський суд заарештував 17 грудня колишнього власника стрілецької центру Джеремі Алседа за відмову передати пароль від своєї сторінки на Facebook новим власникам бізнесу, передає ABC13. Суддя звинуватив Алседа в перешкоджанні правосуддю і на 7:00 відправив за грати.
Джеремі Алсед – засновник і колишній власник стрілецької центру Tactical Firearms в місті Кеті, штат Техас. Разом з цим він веде сторінку в Facebook, що користується великою популярністю у користувачів в соцмережі. Незважаючи на те, що більша частина постів присвячена стрілецької центру, це – особиста сторінка Алседа, а не корпоративна.
Проте в ході судового слухання у справі про банкрутство суддя розпорядився передати пароль від аккаунта в Facebook новим власникам. Алсед відмовився це зробити.
Варто відзначити, що Алсед – і його стрілецький центр – прославилися завдяки гумористичним оголошеннях з політичним підтекстом, які вивішувалися на інформаційному табло магазину. Алсед вважає, що нові власники його бізнесу вимагають передати їм права на його сторінку саме через популярність, яку він заробив завдяки цим оголошенням.
“Коли вони вимагали передати їм мій акаунт на Facebook, я пояснив, що це не корпоративна сторінка, а моя особиста. Я попросив представника супротивної сторони пояснити це судді, але, судячи з усього, цього не було зроблено”, – заявив Алсед.
У свою чергу його опонент Джон Бойерт стверджує: “У той момент він був співробітником компанії, він робив це в інтересах компанії, і неважливо, хто є власником”.
Суддя виніс рішення доручити незалежному експерту оцінити співвідношення особистих і постів до записів про бізнес у спірному акаунті, щоб визначити, кому він має належати.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас