У Радбез ООН внесено резолюцію про Палестину, на створення "держави" відвели 1 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Радбез ООН внесено резолюцію про Палестину, на створення "держави" відвели 1 рік

Світ
521
Делегація Йорданії в ніч на четвер офіційно внесла на розгляд Ради Безпеки ООН проект резолюції про терміни створення палестинської держави, повідомляє ТАСС з посиланням на обізнане джерело в штаб-квартирі всесвітньої організації. У резолюції відведено рік на створення “суверенної і життєздатної” палестинської держави. За даними Reuters, повне виведення “окупаційних” ізраїльських військ передбачено до кінця 2017 року.
Пізніше факт внесення резолюції підтвердив постійний спостерігач від Палестини при ООН Ріяд Мансур.
Дата голосування по документу не призначена. Крім того, співрозмовник ТАСС пояснив: “Внесення проекту ще не означає, що він буде розглянутий”. Навіть у випадку голосування по резолюції її перспективи невеликі: право вето в Радбезі мають США – традиційний союзник Ізраїлю.
У постійному представництві Чаду, головуючого в РБ в грудні, підтвердили, що ніяких засідань з палестинського питання на найближчий час не заплановано: “Протягом дня обговорювалася можливість проведення низки зустрічей, зокрема, по КНДР, але запитів, що стосуються Палестини, не надходило” .
Про те, що робота над проектом резолюції завершилася, повідомив у середу ввечері постійний спостерігач держави Палестина при ООН Ріяд Мансур за підсумками двогодинної зустрічі арабської регіональної групи у всесвітній організації. Коментуючи зміст проекту резолюції, палестинський посол заявив, що “її суть полягає в утвердженні параметрів, принципів і графіка припинення окупації”, а також “скликанні міжнародної конференції для пошуку вирішення конфлікту”.
Дипломат ухилився від відповіді на питання про те, коли документ буде винесений на голосування. Замість цього Ріяд Мансур заявив, що внесення проекту резолюції на розгляд Радбезу “не закриває двері для продовження переговорів з усіма партнерами, зусилля яких ми поважаємо”. У числі таких дипломат назвав США і Євросоюз, не згадавши Ізраїль.
Напередодні Європарламент у своїй резолюції вітав процес визнання країнами ЄС “держави Палестина”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас