Кількість випадків викрадення авто в Україні зросла на 120% - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість випадків викрадення авто в Україні зросла на 120% - експерт

Кримінал
2161
Глава дилерської асоціації ВААІД Олег Назаренко констатував, що через стрімке падіння гривні, обсяги продажів на ринку авто вже впали на 50%.
За словами експерта, подорожчання долара вже більш ніж на сто відсотків відбивається і на ринку продажу автомобілів.
“На ринку нових автомобілів діла не дуже. На ринку вживаних автомобілів те ж саме. Зараз ціни ростуть. Долар подорожчав в Україні вже більш ніж на сто відсотків. Зазвичай це відбивається і на ринку продажу авто. Через девальвацію гривні обсяги продажів іномарок і автомобілів вживаних вже впали. Ринки нових вже впали на 54%, ринки вживаних упали десь на 45 відсотків. Бізнес зараз не процвітає. Також, звичайно подорожчають і запчастини, адже вони купуються також за долари США”, – пояснив він.
Крім того, він зазначив, що в порівнянні з минулим роком кількість викрадень збільшилася на 120%. За словами експерта, за офіційною статистикою в цьому році в Україні вже викрали 10 тис. 400 авто.
“Також, на ринку вживаних авто погіршилася ситуація тим, що зараз з’явилася можливість купити фальшивку, адже збільшився продаж викрадених авто із зони АТО. На 120% збільшилась кількість крадіжок. Якщо було 4000 крадіжок в минулому році в Україні, то за заявою начальника ДАІ Сіренко (начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, – ред.), викрали вже 10 тис. 400 авто в цьому році. А тепер уявіть, скільки людей ще не заявляли про викрадення через страх писати заяву?”, – розповів Назаренко.
Через погіршення ситуації з викраденнями авто в Україні, О.Назаренко разом з народними депутатами готують законопроект про посилення міри покарання за викрадення авто до 15 років ув’язнення. “Зараз ми провели зустрічі з народними депутатами, де обговорювали посилення покарання за викрадення авто – щоб воно було більш жорстким. Можливо, щоб було як в Узбекистані – 12 років ув’язнення мінімум. Будемо вносити законопроект, щоб за крадіжку давали 15 років”, – підкреслив О.Назаренко
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас