Парламент Греції не зміг обрати президента в першому турі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Греції не зміг обрати президента в першому турі

Світ
114
У першому турі голосування парламент Греції не зміг обрати президента країни. Другий тур відбудеться 23 грудня, третій призначений на 29 грудня.
За єдину кандидатуру колишнього єврокомісара з питань захисту навколишнього середовища Ставрос Дімас проголосували 160 депутатів з присутніх 295 парламентаріїв. Для обрання були необхідні 200 голосів.
Другий тур відбудеться 23 грудня. Якщо кандидат не отримає і в другому турі необхідної кількості голосів, буде призначено третє голосування, яке відбудеться 29 грудня. Кандидат у президенти повинен буде знайти підтримку 180 депутатів. У разі провалу третього туру парламент буде розпущений і оголошені дострокові вибори.
У дострокових виборах зацікавлена ліва опозиційна партія SYRIZA на чолі з Алексісом Ціпрасом, яка, згідно з опитуванням, набирає популярність в Греції. Нагадаємо, попередньо голосування з обрання президента було заплановано на лютий 2015 року, однак минулого тижня перенесено за спробу таким чином усунути політичну невизначеність в країні. Грецька влада зараз проводить з міжнародними кредиторами переговори, які останнім часом зайшли в глухий кут.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас