Населенню України на твердопаливні котли видані кредити на 17,5 млн грн - Держенергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населенню України на твердопаливні котли видані кредити на 17,5 млн грн - Держенергоефективності

Кредит&Депозит
574
Станом на 17 грудня 2014 року в рамках реалізації державної програми компенсації населенню 20% вартості придбаних котлів на альтернативних природному газу видах палива видані кредити на суму 17,546 млн грн для придбання 1,025 тис. котлів.
Такі дані повідомив директор департаменту державного регулювання Держагентства з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) Олександр Тронь в ході “круглого столу” на тему “Кращі практики щодо енергозбереження у житлово-комунальному господарстві: роль ОСББ в досягненні енергоефективності житлового сектора” в Києві в середу.
“Перш ніж запустити цей механізм, було проведено ряд заходів по всіх без винятку регіонах України з метою популяризації, поширення та дізнатися, чи буде такий механізм підтриманий на регіональному рівні. Отримали дуже непогані результати”, – сказав він.
За даними А.Троня, якщо станом на 28 жовтня були видані кредити на суму 1,154 млн грн для придбання 66 котлів, то вже на 6 листопада – на 4 млн грн для придбання 232 котлів, а на 25 листопада – на 11 млн грн для придбання 517 котлів.
Як повідомлялося з посиланням на главу Держенергоефективності Сергія Савчука, на початку жовтня 2014 уряд прийняв рішення направити невитрачені раніше кошти Європейського Союзу в обсязі 50 млн грн на компенсацію населенню 20%, але не більше 5 тис. грн вартості купованих в кредит котлів вітчизняного виробництва, працюючих на будь-яких видах палива і енергії, крім природного газу.
За даними державного Ощадбанку, кредит надається на термін до 36 місяців за ставкою 25% річних. Обов’язковий власний внесок клієнта – 10% вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1 тис. грн, максимальна – 30 тис. грн.
За словами глави правління Ощадбанку Андрія Пишного, розроблений спільно з урядом ефективний механізм кредитування дозволить перейти на альтернативні види опалення близько 34 тис. домогосподарств в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас