Падіння споживчих цін в США в листопаді стало максимальним за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння споживчих цін в США в листопаді стало максимальним за 6 років

Світ
429
Споживчі ціни (індекс CPI) в США в листопаді 2014 знизилися на 0,3% порівняно з жовтнем, що є найістотнішим падінням з грудня 2008 року, свідчать дані міністерства праці країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували зменшення цін на 0,1%.
Зростання споживчих цін щодо листопада 2013 склало 1,3%, ставши мінімальним з лютого, при очікуваному експертами підвищення на 1,4%.
Ціни без урахування вартості енергоносіїв і продуктів харчування (індекс Core CPI) в листопаді зросли на 0,1% щодо попереднього місяця і на 1,7% в порівнянні з тим же місяцем минулого року. Консенсус-прогноз ринку передбачав підвищення першого показника на 0,1%, другого – на 1,8%.
Більш значне, ніж очікувалося, зниження споживчих цін у листопаді відображає, головним чином, падіння цін на енергоносії, що склало 3,8% щодо жовтня. Ціни на бензин в США минулого місяця впали на 6,6% – це найзначніше зниження з грудня 2008 року.
Стійко низька інфляція в США дозволяє Федеральній резервній системі (ФРС), яка в середу завершує чергове засідання, не поспішати з підйомом базової ставки, що залишається близько нульового рівня з 2008 року, давши американській економіці можливість набрати ріст і підтримавши ринок праці.
Тим часом, зниження вартості палива допомагає американцям збільшити свою купівельну спроможність, а також підвищує довіру споживачів до економіки США.
“Інфляційний тиск тимчасово відійшов на другий план, – зазначає заступник головного економіст First Trust Portfolios LP Роберт Стайн. – ФРС, ймовірно, не буде поспішати з підйомом ставки”.
Підвищення орендної плати, медичного обслуговування та вартості авіаквитків було повністю компенсовано максимальним за 16 років падінням цін на одяг (1,1%), а також зниженням вартості автомобілів з пробігом.
Продукти харчування й напої подорожчали на 0,3% щодо жовтня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас