Samsung задумалася про створення конкурента Apple Pay — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung задумалася про створення конкурента Apple Pay

Фінтех і Картки
242
Samsung розпочала переговори з платіжною компанією LoopPay, щоб створити безконтактну систему для оплати покупок за допомогою своїх смартфонів. Про це повідомляє портал Re/code з посиланням на власні джерела.
Технологія, вбудована в майбутні смартфони південнокорейської компанії, дозволить оплачувати товари, лише піднісши гаджет до зчитувального пристрою на касі магазину. Планується, що за допомогою датчика відбитків пальців на смартфоні відбуватиметься авторизація платежів, як це реалізовано на Apple Pay.
Однак, поки залишається неясним майбутнє угоди. Одне з джерел видання сказало, що прототип смартфона з працюючим платіжним сервісом вже готовий, в той час як інший заявив, що сторони можуть і не досягти угоди. Представники обох компаній відмовилися прокоментувати ситуацію Re/code.
Очікується, що відповідне обладнання для безконтактних платежів буде реалізовано в нових смартфонах південнокорейської компанії, які повинні бути анонсовані в першій половині 2015 року.
У Samsung вже є угода з платіжною системою PayPal, додаток якої дає можливість власникам Galaxy S5 платити за покупки, піднісши смартфон до сканера на касі. Але даний вид платежів працює тільки в магазинах, що приймають до оплати PayPal. Як зазначає портал, компанія може бути зацікавлена у створенні власної платіжної системи, так як це дозволить підтримувати конкуренцію з Apple. Потенційно, власний платіжний сервіс дозволяє заробляти як на транзакціях, так і використовуючи інформацію про користувачів для таргетованої реклами.
Раніше в цьому місяці LoopPay заявила, що планує співпрацювати з провідним виробником смартфонів, але не назвала конкретну компанію.
Мобільна платіжна система Apple Pay була анонсована на початку вересня і заробила в жовтні тільки в США. З сервісом працюють три найбільші системи випуску пластикових карток – Visa, MasterCard і American Express, близько 220 тисяч магазинів, популярні додатки. У наступному році компанія планує додати до списку партнерів ще близько 500 працюючих в США банків. Система працює двома способами: можна здійснювати покупки або за допомогою технології NFC (безконтактна зв’язок) шляхом прикладання смартфона до спеціального терміналу в торгових точках, або через додаток електронного гаманця Apple Pay.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас