Німеччина скоротила обсяги розміщення держпаперів на 2015 р до мінімуму за 13 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина скоротила обсяги розміщення держпаперів на 2015 р до мінімуму за 13 років

Фондовий ринок
98
Німеччина в середу оголосила про скорочення планових обсягів розміщення державних паперів у 2015 році до найнижчого рівня за 13 років – 185, 5 млрд євро проти 201 млрд євро цього року.
Як повідомляє агентство Bloomberg, зниження обсягів зовнішніх запозичень ФРН є результатом реалізації урядового плану по виходу на збалансований бюджет.
Оскільки кошти на покриття бюджетного дефіциту Німеччини в наступному році не знадобляться, всі виручені від розміщення паперів гроші підуть на рефінансування або погашення старих боргів, говориться в повідомленні Німецького фінансового агентства (Deutsche Finanzagentur GmbH).
За словами канцлера ФРН Ангели Меркель, перед урядом Німеччини стоїть завдання “не залишати гори боргу майбутнім поколінням”.
Федеральний уряд має намір розмістити середньострокові і довгострокові держоблігації і векселі на 147 млрд євро і короткострокові інструменти на 38,5 млрд євро.
У першому кварталі німецька влада збирається залучити близько 49500 млн євро на боргових ринках.
Останні 7 сесій ціни держоблігацій Німеччини росли, оскільки вони користуються попитом як захисний актив. Прибутковість 10-річних держпаперів знижувалася у вівторок до рекордного мінімуму в 0,566%. Вкладення в держоблігації ФРН принесли інвесторам в цьому році 9,7% прибутку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас