Україні потрібні 15 млрд євро, ЄС повинен бути здатний виділити 2 млрд - президент Єврокомісії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні потрібні 15 млрд євро, ЄС повинен бути здатний виділити 2 млрд - президент Єврокомісії

Кредит&Депозит
1849
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявляє про важливість фінансової та іншої допомоги Україні в нинішніх кризових умовах.
“Союз і його країни-члени повинні продовжувати допомагати і підтримувати роботу уряду (України – ред.). Виклики, які стоять перед ним – величезні”, – констатує президента Єврокомісії в заяві, поширеній в середу вранці.
На думку Ж.-К.Юнкера, насамперед, європейське і світове співтовариство повинні допомогти Україні в досягненні миру в Донецькій і Луганській областях.
“Зброя має бути відведена від контактної лінії. Мирний процес слід відновити”, – вважає він.
Президент Єврокомісії наголосив, що другою великою проблемою, з якою стикається український уряд – це економічний спад.
Ж.-К.Юнкер нагадав, що ЄС вже надав значну фінансову допомогу Україні в сумі EUR1,36 млрд. Крім того, ще EUR250 млн будуть надані навесні 2015 року.
“Україні потрібно більше допомоги. Оцінка фінансового розриву Україна була завершена Міжнародним валютним фондом. Україні знадобиться EUR15 млрд на додаток до того, що вже заплановано”, – наголошується в заяві.
При цьому президент Єврокомісії підкреслив, що ЄС може надавати допомогу виключно в рамках свого бюджету, вільні кошти в якому вже закінчилися.
“Таким чином, нам потрібно бути здатними відповісти на запит України про EUR2 млрд, оскільки уряд не може зробити цього. Країни-члени повинні зробити свій внесок – оскільки ЄС не може зробити цього – і дати нам більше гнучкості в бюджеті”, – зазначив Ж .-К.Юнкер.
Президент Єврокомісії також вказав на важливість забезпечення енергетичної безпеки України, підкресливши, що Єврокомісія заохочуватиме український уряд законтрактувати достатню кількість газу в РФ в січні і лютому 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас