Дешева нафта вигідна американським банкам - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешева нафта вигідна американським банкам - аналітики

Енергетика
861
Плюси від зниження цін на нафту, включаючи зліт обсягів торгів нафтовими ф’ючерсами і зростання вільних грошових коштів у споживачів через бензин, що дешевшає, для американських банків переважать можливі мінуси, кажуть аналітики і керівники фінкомпаній США.
Різке падіння котирувань повернуло на ринок спекулянтів і бажаючих хеджувати ризики, що призвело до істотного зростання обсягів торгів і підвищенню волатильності, відзначають аналітики KBW Inc. Як підсумок, виручка сировинних підрозділів банків може зрости за підсумками року вперше за останні 3 роки.
Роздрібні відділи банків також можуть отримати вигоду від того, що дешевшає бензин в перспективі може заощадити кожній американській родині до $900 в наступному році, зазначив минулого тижня гендиректор Citigroup Майкл Корбато.
“На ринку утворилася тенденція, і апетит інвесторів до ризику збільшився, – говорить аналітик Goldman Sachs Річард Ремсден. – Крім того, у корпорацій з’явилася потреба активніше хеджувати ризики”.
Серед негативних наслідків виділяється зростання прибутковості корпоративних облігацій, причому не тільки в енергетичному секторі, що призвело до зниження торгів ними. Jefferies Group у вівторок відзвітувала про падіння виручки від торгівлі паперами з фіксованою прибутковістю на 73% в кварталі, що завершився в листопаді.
Також банки можуть зіткнутися зі зменшенням обсягу виданих високоприбуткових кредитів, оскільки на компанії енергетичного сектора припадає 15-20% таких кредитів, зазначив аналітик KBW Брайан Кляйнханцль.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас