LG випустить 4K-телевізор з використанням квантових технологій у 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LG випустить 4K-телевізор з використанням квантових технологій у 2015 році

Технології&Авто
1045
LG представить на виставці CES-2015 телевізор з використанням квантових точок. У продаж він надійде до кінця 2015 року, вирішення його екрану складе 4К (3640 на 2160 пікселів). Про це йдеться в релізі компанії.
Використання квантових точок дозволяє створювати телевізори з передачею кольору точніше, ніж у OLED-дисплеїв, що вважаються кращими за цим параметром на даний момент. Квантові точки являють собою крихітні кристали розміром від 2 до 10 нанометрів, їх товщина складає всього близько 20 шарів атомів. Вони випромінюють колір, що залежить від їх розмірів, але в будь-якому випадку більш вузького діапазону, ніж існуючі джерела світла. Це дає можливість збільшити точність передачі кольору, за даними виробника.
«LG планує використовувати квантові точки для поліпшення роботи підсвічування рідкокристалічної матриці, фактично замінюючи ними люмінофори, які зараз використовуються спільно з синіми фотодіодами (за які, до речі, цього року присудили Нобелівську премію з фізики). Це дійсно дозволить поліпшить передачу кольору », – пояснив «Ленте.ру» сенс застосування квантових точок в телевізорах Юнусов Руслан, генеральний директор Російського квантового центру. Він зазначив, що раніше подібний підхід застосувала Sony в 2013 році. Однак поки не створений більш цікавий, з точки зору Юнусова апарат, де квантові точки грали б роль окремих пікселів. Такий прототип розміром 4 дюйми був представлений Samsung ще в 2011 році. Однак технологія поки досить складна, щоб вийти на масовий ринок.
«В цілому технологія квантових точок може стати лідируючою, випередивши OLED-технологію, особливо в великих екранах, тому хімічний склад точок різного кольору абсолютно однаковий. Чудово, що квантові технології поступово виходять на ринок, перетворюючись з фантастики в мейнстрім, і цей процес буде тільки наростати », – сказав він.
Раніше екрани з використанням квантових точок представила Sony в телевізорі KD-65X9000A, а також Amazon в планшеті Kindle Fire HDX, пізніше китайська TCL у вересні анонсувала свій пристрій на базі цієї технології. LG поставляє 17 відсотків телевізорів у світі, на думку ресурсу Mashable, це означає широке впровадження технології в масову продукцію, хоча перші пристрої корейська компанія представить у верхньому ціновому діапазоні.
Компанія використовує квантові точки в якості додавання до звичайного світлодіодного підсвічуванні, таким чином конструкція моніторів буде близька до звичайних моделей на рідкокристалічній матриці. Це дає надію на відносно невисоку ціну нових дисплеїв в порівнянні з OLED-матрицями. Наприклад, за даними агентства Reuters, 65-дюймові телевізори компанії Sony, що використовують квантові точки, втричі дешевше моделей корейської компанії того ж розміру на базі органічних світлодіодів (OLED): 3800 доларів проти 11 тисяч доларів.
Також компанія LG повідомляє, що позбулася головного недоліку квантових точок – використання кадмію, який забруднює навколишнє середовище.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас