Половину Прикарпаття сьогодні можуть відключити від електрики - в 3 рази більше ніж в попередні дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половину Прикарпаття сьогодні можуть відключити від електрики - в 3 рази більше ніж в попередні дні

Енергетика
1402
Сьогодні вранці диспетчери ПАТ “Прикарпаттяобленерго” отримали вказівку від диспетчерів ДП “НЕК” Укренерго “відключити 65 МВт потужності в Івано-Франківській області, що в три рази більше вимоги попередніх днів, передає прес-служба“Прикарпаттяобленерго”.” У зв’язку з цим технічні фахівці “Прикарпаттяобленерго” прогнозують ймовірне застосування Спеціальних графіків аварійних відключень на Прикарпатті вже сьогодні, 16 грудня “, – повідомляє прес-служба енергокомпанії.
За інформацією, спеціальні графіки аварійних відключень застосовуються в критичних ситуаціях для збереження цілісності єдиної енергосистеми, якщо звичайних графіків аварійних відключень недостатньо. “Застосування цих графіків передбачає відключення ліній 35-110 кВ, тобто фактично повністю без світла залишаються цілі райони і міста, включаючи соціально значущі об’єкти, такі як лікарні та комунальні підприємства”, – пояснюють у компанії.
Рішення про введення Спеціальних графіків аварійних відключень в Івано-Франківській області приймає диспетчер Західної енергетичної системи ДП “НЕК” Укренерго “, зазначає прес-служба. Відповідну вказівку він дає диспетчеру” Прикарпаттяобленерго “, який зобов’язаний його виконати протягом трьох хвилин.” Ми маємо тільки три хвилини на виконання вказівки про застосування Спеціальних графіків аварійних відключень. Для того, щоб попередити оздоровчі заклади ми ввели розсилку смс-повідомлень з попередженням на мобільні телефони головних лікарів “, – підкреслює прес-служба.
Вона уточнює, що частина відключень при застосуванні Спеціальних графіків аварійних відключень здійснюється енергокомпанією, решта – централізовано диспетчерами Магістральних електричних мереж НЕК “Укренерго”.
У разі застосування Спеціальних графіків аварійних відключень в Івано-Франківській області, передають в “Прикарпаттяобленерго”, можуть повністю залишитися без світла Косівський район і Яремчанська зона, місто Яремче і селище Делятин, Тлумацький та Городенківський райони, промзона у заводу “Автоливмаш” (м Івано-Франківськ), села Чукалівка, Березівка, Черніїв Тисменицького району, селище Отинія, Надвірна і ближні села. Частково можуть вимкнути електропостачання у Коломийському та Снятинському районах, частини Надвірнянського району, селищі Ланчин і більшої частини Коломиї.
“Прикарпаттяобленерго” просить споживачів з розумінням ставитися до складної ситуації, не впадати в паніку, не користуватися ліфтами і стежити за справністю систем опалення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас