Турчинов став секретарем РНБО - з дуже суттєвими повноваженнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов став секретарем РНБО - з дуже суттєвими повноваженнями

Казна та Політика
3167
Президент України Петро Порошенко указом призначив керівника парламентської фракції “Народний фронт” Олександра Турчинова на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО).
“Призначити Турчинова Олександра Валентиновича секретарем Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться в тексті указу президента №928 / 2014 від 15 грудня 2014 року, оприлюдненого у вівторок.
Раніше повідомлялося, що умовою призначення Турчинова в РНБО має стати прийняття поправок до закону про РНБО, які суттєво збільшать повноваження цього органу та його секретаря. Такий законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 10 грудня під номером 1343.
Він пропонує прописати, що до компетенції РНБО тепер входить не тільки подача пропозицій президенту, а й прийняття власних рішень, у тому числі щодо невідкладних заходів у кризових ситуаціях, які загрожують національній безпеці країни. При цьому рішення РНБО, які введе в дію президент будуть обов’язковими до виконання органами влади.
РНБО також отримає право не тільки контролювати діяльність силових органів, а й координувати її.
Секретар Радбезу в разі прийняття поправок буде подавати президенту штатний розклад апарату. Він також буде координувати і контролювати рішення РНБО, організовувати у разі необхідності ставку верховного головнокомандувача. Секретар РНБО також зможе брати участь у призначенні військового керівництва країни і складанні військового бюджету, зможе вибирати собі заступників.
Нагадаємо, що РНБО працює без секретаря з тих пір, як пішов у відставку Андрій Парубій. Його обов’язки зараз виконує колишній в.о. міністра оборони, заступник секретаря РНБО Михайло Коваль.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас