Остання помічниця Мейдоффа отримала шість років в'язниці і штраф у розмірі $33,9 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Остання помічниця Мейдоффа отримала шість років в'язниці і штраф у розмірі $33,9 млрд

Світ
1339
У Нью-Йорку остання з п’яти фігурантів справи стосовно менеджерів фінансової піраміди Бернарда Медоффа – 53-річна Джоанн Крупи (Joann Crupi) засуджена до позбавлення волі на строк шість років. Крім того, на неї накладено грошове стягнення в розмірі 33,9 мільярда доларів.
За даними звинувачення, п’ять співробітників, у тому числі Крупи, сприяли Мейдоффу в організації шахрайських схем, виготовляючи підроблені документи і спотворюючи звітність.
За словами судді Лори Тейлор Суейн (Laura Taylor Swain), Крупи «була згодна з усім і задавала мало питань». Тим часом, її вердикт виявився порівняно м’яким – прокурори вимагали призначити підсудній покарання у вигляді 14 років в’язниці.
«Усвідомлення того, що моя робота зіграла свою роль у реалізації цієї жахливої схеми, буде викликати у мене почуття сорому і каяття протягом всього життя», – сказала Крупи.
Раніше були винесені вироки стосовно інших чотирьох фігурантів справи. Директора по операціях Даніеля Бонвантра (Daniel Bonventre) засудили на 10 років позбавлення волі. Екс-менеджер Аннет Бонджорно (Annette Bongiorno) засуджена до ув’язнення на термін шість років. Колишні програмісти Джером О’Хара (Jerome O’Hara) і Джордж Перес (George Perez) отримали по 2,5 роки в’язниці.
Всього у зв’язку з шахрайством Мейдоффа засуджені 15 осіб. Сам Мейдофф, колишній голова ради директорів біржі Nasdaq і творець фірми Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, відбуває 150-річний термін ув’язнення, будучи в 2009 році визнаним винним по 11 пунктам звинувачення, в тому числі у відмиванні грошей, неправдивому свідченні і шахрайстві.
Мейдофф був арештований в 2008 році, коли з’ясувалося, що створений ним фонд є фінансовою пірамідою. Сукупні втрати вкладників оцінюються в суму 50-60 мільярдів доларів. У грудні 2013 повідомлялося, що на компенсації вдалося зібрати лише 12,9 мільярда доларів.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас