Ціни на нафту знижуються після виходу даних про виробництво в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються після виходу даних про виробництво в Китаї

Фондовий ринок
1434
Ціни на нафту знижуються після повідомлення про зниження активності у виробничому секторі Китаю в грудні.
До 8.40 МСК ф’ючерси на Brent подешевшали на $0,36 до $60,70 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $0,27 до $55,64.
Активність у виробничому секторі Китаю в грудні знизилася вперше за сім місяців, показав попередній індекс PMI, розрахований HSBC і Markit.
“Ринок буде перекуплений, коли ціни впадуть набагато нижче собівартості, яка знижується так само швидко, як ціна, а це означає, що виробники нафти можуть скоротити витрати, при цьому не знижуючи, а, можливо, навіть підвищуючи видобуток”, – йдеться у звіті банку Goldman Sachs.
Аналітики відзначають, що на ринок нафти також впливають погіршення стану економіки країн, що розвиваються і зниження курсів їхніх валют. Банк Росії в понеділок підвищив ключову ставку тижневого репо відразу на 6,5 процентного пункту до 17 відсотків річних, намагаючись зупинити обвальне падіння рубля.
“Різке падіння цін майже на всі види сировини і ослаблення валют країн-виробників сировини перешкоджають росту споживання нафти в країнах, що розвиваються-постачальниках сировини в Латинській Америці і на Близькому Сході. Раніше ці регіони не чинили значного впливу на світове споживання нафти, але зараз надають” , – йдеться у звіті Goldman Sachs.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас