Експерти знову заговорили про долар по 20 грн - як швидко курс досягне цієї позначки? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти знову заговорили про долар по 20 грн - як швидко курс досягне цієї позначки?

Валюта
17758
Девальваційні побоювання українців в грудні можуть досягти чергового історичного максимуму. Таку думку висловила експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Марія Сальникова.
“У перспективі на перший квартал 2015 девальваційні побоювання населення будуть залежати від того, як швидко курс долара досягне позначки 20 грн. Якщо це відбудеться в січні, то в лютому-березні девальваційні оцінки будуть триматися на високому рівні, однак навряд чи будуть рости. відмітка 20 грн. за долар зараз є найближчим психологічним рівнем на валютному ринку країни “, – прогнозує Сальникова.
За її словами, оцінки населення щодо девальвації негативно позначаться на очікуваннях зростання інфляційного тиску, що, в свою чергу, може спровокувати уповільнення падіння темпів зростання роздрібної торгівлі в грудні.
Як повідомлялося, девальваційні очікування українців в листопаді досягли рекордного значення. “Нова хвиля девальвації гривні і тривале формування коаліційного уряду підірвали традиційне поствиборче зростання споживчих настроїв. Розчарування стало найбільшим у великих містах. У той же час в цілому по Україні надії на поліпшення економічної ситуації в довгостроковій перспективі залишаються відносно високими”, – резюмують аналітики.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас