Міжнародні донори України незадоволені темпами реформ в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні донори України незадоволені темпами реформ в країні

Казна та Політика
2208
Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва констатувала невдоволення міжнародних донорів України темпами реформ в країні.
Як повідомило джерело у фінансових колах, відповідну заяву глава центрального банку зробила в ході наради з представниками найбільших банків в НБУ в понеділок.
“Україна постійно запрошувати збільшення фінансування для своїх потреб, не демонструючи прогресу ні в одній області … Весь світ вкрай не задоволений відсутністю реальних змін в Україні та темпами планованих реформ”, – передав співрозмовник “Інтерфакс-Україна” слова голови Нацбанку про позицію донорів.
“На її (В.Гонтарєвої- ред.) думку, в Україні єдина державна структура, яка дійсно початку реформи на ділі – це НБУ. Але це, на жаль, не допомогло країні”, – додав банкір.
За його словами, глава центробанку зазначила, що місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) зараз працює з урядом і НАК “Нафтогаз України”, але конкретних рішень по Україні до кінця року очікувати не доводиться: у кращому випадку можна очікувати позитивне рішення про продовження програми фінансування на засіданні МВФ на початку січня 2015 року.
“У нас були великі надії на новий уряд. Але ринок, на превеликий жаль, не бачить позитиву і ніяк позитивно не реагує на новий Кабінет (міністрів – ред.), так як немає практичних кроків щодо поліпшення ситуації”, – цитує банкір главу НБУ .
Разом з тим, за його словами, В.Гонтарєва сподівається на збільшення обсягу програми з МВФ, але Фонд не піде на це самостійно без участі інших міжнародних фінансових інститутів.
Банкір також повідомив, що В.Гонтарєва зазначила жорстку налаштованість МВФ на реформування українського банківського сектора.
“Головна і неодмінна вимога – серйозна докапіталізація банківської системи в чітко встановлені терміни і ненадання підтримки банкам, які не виконують таку програму”, – сказав співрозмовник “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, В.Гонтарєва також висловила думку, що голосування за проект державного бюджету на 2015 рік, який обіцяє бути дуже нелегким, дозволить визначити наявність реальної парламентської коаліції в Україні.
Глава НБУ, за словами співрозмовника агентства, висловила жаль у зв’язку з тим, що так і не отримала запрошення виступити у Верховній Раді: В.Гонтарєва планує свій виступ у парламенті 26 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас