Країни "Вишеградської четвірки" будуть курирувати реформи в окремих сферах України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни "Вишеградської четвірки" будуть курирувати реформи в окремих сферах України

Казна та Політика
569
Міністри закордонних справ країн-членів “Вишеградської четвірки” у вівторок, 16 грудня, під час візиту до Києва планують обговорити конкретні дії, які можуть бути здійснені ними для допомоги у проведенні реформ.
“Ми будемо говорити про реформи, про те, що ми можемо зробити, щоб допомогти Україні в окремих сферах, пропонуючи наш автентичний досвід. Це буде наш конкретний внесок в успіх реформ”, – заявив у понеділок журналістам у Брюсселі міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак після зустрічі неформальної “групи друзів України” на рівні міністрів закордонних справ.
“Кожна країна візьме окремий сектор, наприклад сільське господарство чи транспорт, і допоможе Україні на основі того, що зроблено в процесі вступу до ЄС і на основі експертної допомоги”, – пояснив журналістам міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
Він також зазначив, що Україна і країни “Вишеградської четвірки” планують організувати обмін фахівцями, які працюватимуть над адаптацією українського законодавства до законодавства ЄС.
“Вишеградська четвірка” – це об’єднання 4 європейських держав: Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас