Україна та ЄБРР підписали угоду про кредит EUR150 млн на модернізацію ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та ЄБРР підписали угоду про кредит EUR150 млн на модернізацію ГТС

Кредит&Депозит
123
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та керуючий директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) з питань енергетики і природних ресурсів Ріккардо Пуліті підписали кредитну угоду на EUR150 млн, які будуть спрямовані на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, повідомила прес-служба ПАТ “Укртрансгаз “.
У церемонії ратифікацію фінансової угоди також взяв участь глава “Укртрансгазу” Ігор Прокопів, який спільно з Р.Пуліті підписав проектну угоду між ЄБРР і компанією.
“Це не тільки проект модернізації газотранспортної інфраструктури, а можливість сприяти повній прозорості енергетичного сектору України в цілому”, – наводяться в повідомленні слова представника ЄБРР.
“Реалізації даного проекту дозволить не тільки підвищити надійність та енергоефективність газотранспортної системи, але і зміцнить енергетичний суверенітет України”, – зазначив у свою чергу І.Прокопів.
Як повідомлялося, раніше кредит в EUR150 млн на цей проект виділив Європейський інвестиційний банк (ЄІБ). Відповідну угоду А.Яценюк і президент ЄІБ Вернер Хойер підписали 1 грудня в Києві.
Кабінет міністрів України 22 жовтня 2014 своїм розпорядженням залучення в ЄІБ та ЄБРР кредитних коштів на модернізацію “Уренгой-Помари-Ужгород”. Згідно з документом, ці кошти держава готова видати операторові ГТС “Укртрансгазу” для реалізації проекту у вигляді субкредиту під 2% річних від обраної та невиплаченої суми.
“Укртрансгаз”, 100% якого належить НАК “Нафтогаз України”, експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.
Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході – 178,5 млрд куб. м, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд куб. м, Молдову – 3,5 млрд куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас