Уряд спростив митне оформлення для товарів, що не містять озоноруйнівних речовин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд спростив митне оформлення для товарів, що не містять озоноруйнівних речовин

Казна та Політика
881
Уряд спростив митне оформлення для товарів, що не містять озоноруйнівних речовин. Про це повідомили в прес-службі Мінприроди.
Відтепер для суб’єктів господарської діяльності, що імпортують і експортують товари, в яких відсутні озоноруйнівні речовини, їх митне оформлення здійснюється без ліцензії. Відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 629 “Про внесення змін у додатки 4 і 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2013 № 950” було прийнято 19.11.2014 року.
До таких товарів відносяться певні групи ліків, косметичних товарів, фарб, засобів гігієни та інші.
Міністр екології та природних ресурсів України Ігор Шевченко пояснив, що це ще один крок уряду до дерегуляції та зменшення тиску на підприємців з боку контролюючих органів. За його словами, Кабінетом міністрів найближчим часом з урахуванням вимог ЄС буде затверджено перелік товарів на 2015 рік, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню. Також буде визначено, який саме орган буде мати функцію екологічного контролю та якими нормативними актами буде керуватися.
“Нам не важливо, хто буде перевіряти – митники або екологи, для нас головне, щоб була забезпечена функція професійної перевірки на наявність або відсутність озоноруйнуючих речовин, а суб’єктам господарювання була надана проста послуга. Для міністерства важливо лише мати можливість відстежувати проходження цих вантажів, бажано в режимі онлайн, адже ми звітуємо про дотримання вимог Монреальського протоколу “, – зазначив Ігор Шевченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас