Про високу ціну на нафту можна забути: ОПЕК не буде скорочувати видобуток навіть при ціні $40 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про високу ціну на нафту можна забути: ОПЕК не буде скорочувати видобуток навіть при ціні $40 за барель

Енергетика
1927
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не відійде від свого рішення про збереження квот на видобуток нафти, навіть якщо ціни на сировину впадуть до $40 за барель, зазначив міністр енергетики ОАЕ Сухейль Муххамед аль-Мазруі.
За словами міністра, ОПЕК почекає як мінімум три місяці перед скликанням позачергового засідання. Попередня зустріч ОПЕК пройшла у Відні 27 листопада, наступна намічена на 5 червня.
“Ми не готові змінити думку тільки тому, що ціни впали до $60 або до $40 за барель, – заявив С. аль-Мазруі на конференції в Дубаї. – Ми не таргетуємо яку-небудь ціну, ринок стабілізується сам по собі”.
На думку представника ОАЕ, нинішня кон’юнктура не вимагає проведення екстреної наради в ОПЕК.
Тим часом представник міністерства закордонних справ іншої країни-члена ОПЕК – Венесуели – заявив у п’ятницю, що з урахуванням обвалу цін на сировину Каракас виступає за скликання позачергового засідання.
Генеральний секретар ОПЕК Абдалла ель-Бадрі зазначив, що йому невідомо про можливість скликання такого засідання. За його словами, до падіння цін на нафту призвело збільшення поставок нафти з держав, що не входять в ОПЕК, приблизно на 6 млн б/д, а також спекулятивні операції. Вартість незабаром відновиться через зміни світового економічного циклу, додав він.
“У нас не буде реальної картини нафтових цін до кінця першої половини 2015 року”, – сказав А. ель-Бадрі. Він прогнозує, що до другого півріччя ціни стабілізуються і тоді у ОПЕК буде “ясне уявлення про необхідні заходи”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас