Місія МВФ за програмою stand-by повернеться до Києва тільки на початку 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ за програмою stand-by повернеться до Києва тільки на початку 2015 року

Кредит&Депозит
835
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершить технічні дискусії з українською владою наприкінці наступного тижня, а місія для проведення обговорень за програмою stand-by, як очікується, повернеться до Києва на початку наступного року, повідомив перший заступник директора розпорядника Фонду Девід Ліптон.
“Я відвідав Київ 13 грудня для зустрічей з президентом, прем’єром і їх новою економічною командою. Я був вражений їх баченням економічної трансформації України”, – йдеться в його заяві у ніч на неділю за підсумками візиту в Україну.
Д.Ліптон також відзначив прихильність влади України до рішучого впровадження програми реформ.
Як уточнюється, в ході візиту перший заступник голови Фонду зустрівся також головою Нацбанку України Валерією Гонтарєвою, міністром фінансів Наталією Яресько, міністром економіки Айварасом Абромавічусом.
Раніше Мінфін України, коментуючи візит місії в Україну, що почався 9 грудня, припускав, що за його підсумками буде підготовленоі оновлений лист про наміри і меморандум про економічну політику.
Це залишало шанси отримати чергове фінансування в рамках відкритої навесні цього року програми stand-by ще до кінця поточного року.
Заява Д.Ліптона означає, що Україна може розраховувати на черговий транш фінансової допомоги МВФ тільки на початку 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас