За 6 років кризи іспанський держборг збільшився більше ніж в 2 рази - і досяг 1 трлн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 6 років кризи іспанський держборг збільшився більше ніж в 2 рази - і досяг 1 трлн євро

Кредит&Депозит
581
Державний борг Іспанії виріс в третьому кварталі цього року на 0,75% і склав рекордні 1,02 трлн євро – 96,8% ВВП країни, передають ЗМІ з посиланням на сьогоднішнє повідомлення Банку Іспанії.
За 6 років економічної кризи іспанський держборг збільшився більш ніж в два рази.
За підсумками першого півріччя держборг країни становив 98,4% ВВП, проте в третьому кварталі 2014 року по вимогу Єврокомісії стався перерахунок макроекономічних показників європейських країн, що формально призвело до зниження процентного співвідношення держборгу до ВВП.
Зростання держборгу обумовлено збільшенням заборгованості центральної адміністрації та адміністрації автономних областей, в той час як місцеві органи влади свою заборгованість скоротили.
На обслуговування держборгу Іспанія направить в цьому році 36,5 млрд євро. Ця сума перевищує, наприклад, витрати на виплату допомоги по безробіттю і професійну перепідготовку громадян, що залишилися без роботи.
Європейська комісія і Міжнародний валютний фонд, вітаючи проводяться в Іспанії економічні реформи, неодноразово вказували на неприпустимість істотного зростання зовнішньої заборгованості. Однак збільшення витрат на пенсійне забезпечення змушує іспанський уряд звертатися за кредитами на зовнішні ринки, на яких в останні місяці для Іспанії встановилися сприятливі умови запозичень, що виражаються в зниженні процентних ставок.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас