Собівартість українського вугілля в середньому в 2 рази вище ніж на ринку - міністр енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Собівартість українського вугілля в середньому в 2 рази вище ніж на ринку - міністр енергетики

Енергетика
1648
Міненерговугілля і Мінекономрозвитку готують план приватизації вугільних підприємств. Про це в ході години запитань до уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
«Я розумію, що це дуже важливе соціальне питання. Але я виходжу з того, якщо є перспектива вугільних шахт, то вони будуть розвиватися, якщо шахта будується 25 років, а ще потрібно 500 млн грн для її остаточного будівництва, в результаті вона буде добувати всього 400 млн т вугілля на рік, калорійність його порядку 4 тис кКал, то економічний розрахунок тут не працює. Тому я відразу скажу: виключно економічний підхід. Спільно з Мінекономіки ми готуємо план приватизації вугільних підприємств. Ті, що мають перспективу, будуть приватизовані або будуть працювати на державу », – сказав глава Міненерговугілля.
Демчишин нагадав, що держава субсидіювала вугільну промисловість у минулому році більш ніж на 14 млрд грн, в той час як собівартість українського вугілля в середньому в два рази вище, ніж на ринку.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас