НБУ зобов'язав банки знищувати гроші в разі неможливості їх вивезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зобов'язав банки знищувати гроші в разі неможливості їх вивезення

Казна та Політика
2611
Національний банк України зобов’язав свої територіальні управління та банки у разі неможливості вивезення готівки та інших цінностей забезпечувати пошкодження такої готівки для непридатності її використання.
Про це йдеться в постанові НБУ №798, опублікованому на сайті регулятора, яким змінюється Інструкція з організації роботи банківської системи в надзвичайному режимі.
«Банк у разі неможливості вивезення готівки та інших цінностей на підставі розпорядження Національного банку пошкоджує готівкові розчинами, фарбуванням або склеюванням, штампом «неплатіжні», обрізанням/обпаленням 50% загальної площі купюри чи іншими способом, що забезпечує втрату платіжних ознак грошових знаків», – йдеться в документі.
Нагадаємо, Національний банк України з 24 липня ввів надзвичайний режим роботи банківської системи в зоні проведення антитерористичної операції – у Донецькій і Луганській областях, а також в Автономній Республіці Крим, оскільки сформована ситуація не дозволяє працювати і забезпечувати фінансування потреб держави та життєдіяльності населення в звичайному режимі .
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас