Главу "Укргазвидобування" відпустили під заставу у розмірі 1,1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Главу "Укргазвидобування" відпустили під заставу у розмірі 1,1 млн грн

Казна та Політика
346
Печерський районний суд застосував до глави ПАТ “Укргазвидобування” Сергія Костюка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн 96 тис. грн. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва.
“Є рішення суду. У нього є 5 днів для того, щоб заплатити 1 млн 96 тис. грн застави”, – повідомили в прокуратурі.
При цьому в прес-службі уточнили, що якщо С.Костюк не внесе в якості застави зазначену суму, то відбудеться інше засідання суду, де йому виберуть інший запобіжний захід.
Нагадаємо, в прокуратурі Києва повідомляли, що 10 грудня вранці в Києві затримали голову ПАТ “Укргазвидобування” Сергія Костюка.
Прокуратура міста Києва погодила оголошення про підозру голові правління “Укргазвидобування” та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що завдало державі збитків на суму понад 23 млн гривень.
Встановлено, що в березні поточного року між Публічним акціонерним товариством і приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу. В результаті комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати і за значно нижчою вартістю.
Дії посадових осіб ПАТ “Укргазвидобування” кваліфікували за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Проводяться заходи щодо встановлення місцезнаходження іншого підозрюваного.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас