Греція прийшла до повторення сценарію "2010-2011" - у повітрі запахло її "новим дефолтом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція прийшла до повторення сценарію "2010-2011" - у повітрі запахло її "новим дефолтом"

Світ
5114
Греція знову прийшла до повторення сценарію 2010-2011, після якого у країни виникла загроза виходу країни з єврозони.
Два роки тому Євросоюз влив $300 млрд до Греції, щоб витягнути її з глибокої кризи, який похитнув єврозону. Зараз потреба в цьому може знову з’явитися. З точки зору ряду аналітиків, Греція вдруге опинилася на межі дефолту.
На початку тижня Євросоюз продовжив на два місяці другу антикризову програму для Греції, яка повинна була закінчитися в 2014 році.
У жовтні Афіни запропонували міжнародним позичальникам переспрямувати гроші з докапіталізації на фінансове зміцнення країни в цілому у формі кредиту. Цим Греція спробувала піти від потреби в третьому пакеті міжнародної позики.
Міністр фінансів країни Антоніс Самарас заявив, що Греція поступово відновлює свою фінансову незалежність і зможе погасити свої борги без програм допомоги, які стримували Грецію від дефолту з 2010 року.
Через світову фінансову кризу навесні 2010 року економіка Греції опинилася на межі дефолту. Євросоюз і МВФ домовилися про виділення Греції фінансової допомоги в розмірі 110 млрд євро за умови введення жорсткої програми економії. Країна повинна була вдатися до скорочення, заморожування заробітної плати, підвищення пенсійного віку та податків. Це викликало в країні масові страйки, протести і заворушення.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас