Україні в наступному році необхідно додатково позичити у МВФ $15 млрд - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні в наступному році необхідно додатково позичити у МВФ $15 млрд - Яценюк

Кредит&Депозит
1492
Україні щоб уникнути дефолту в 2015 році необхідно залучити додаткову міжнародну фінансову допомогу до нинішньої, передбаченої програмою Міжнародного валютного фонду (МВФ), заявляє прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Ми в цілому отримали $9 млрд міжнародної фінансової допомоги від МВФ, Світового банку, інших міжнародних фінансових інституцій. $14 млрд віддали боргів і кредитів. На наступний рік додатково до цієї програми, яка передбачена МВФ (це не ми сказали, газета Financial Times написала) , необхідно $15 млрд “, – сказав він, представляючи програму діяльності уряду у Верховній Раді в четвер.
Прем’єр підкреслив, що без допомоги міжнародних партнерів України буде практично неможливо вийти з нинішньої важкої ситуації і відновити економічне зростання в 2016 році.
“Щоб не допустити дефолту, нам потрібна міжнародна донорська конференція”, – заявив прем’єр.
Рада директорів МВФ 30 квітня схвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі $16,67млрд, розраховану на два роки, і виділила два транші – близько $4,6 млрд, а також погодилася з проханням Києва та об’єднав третій і четвертий транші з метою отримання їх у поточному році без зміни загального обсягу програми.
Глава МВФ Крістін Лагард 10 жовтня висловила думку, що для підтримки економіки України потрібні додаткові зовнішні кредити, які мають надійти з різних джерел, а не тільки від Фонду.
В даний час в Києві працює місія МВФ для підготовки виділення чергового траншу кредиту, на переговорах обговорюється також розширення програми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас