Візит МВФ - це великий знак підтримки нового уряду України, впевнена міністр фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Візит МВФ - це великий знак підтримки нового уряду України, впевнена міністр фінансів

Казна та Політика
717
У Міністерстві фінансів відбулася вступна зустріч Міністра фінансів України Наталії Яресько з Місією Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду, яку очолює Микола Георгієв, передає прес-служба МФУ.
У свою чергу, Міністр фінансів запевнила, що Мінфін разом з колегами по Уряду готує низку радикальних реформ, які дозволять сформувати реалістичний бюджет на наступний рік і успішне завершення другого перегляду програми стенд – бай, загальна сума фінансування за якою складе близько 17,1 млрд. дол. США.
“За результатами роботи Місії буде підготовлений проект Листа про наміри уряду України і Національного банку України та Меморандум про економічну та фінансову політику, в яких буде викладено попередні заходи і структурні маяки, виконання яких дозволить Україні отримати наступне необхідне фінансування”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, в цілому за 2014 Україна отримала фінансову допомогу від міжнародних фінансових інститутів і країн-партнерів на суму 8,2 млрд. дол. США та здійснила випуск ОВДП на суму 0.7 млрд. дол. США. Зазначені кошти дозволили Уряду зберегти фінансову стабільність і забезпечити своєчасне виконання наших зобов’язань перед кредиторами, сума виплати яким становить близько 10,7 млрд. дол. США, не рахуючи 3 млрд. дол. США виплати НАК “Нафтогаз”.
“Я дуже щаслива, що ми сьогодні можемо оголосити про приїзд МВФ до нас. Ми обговоримо, що нам додатково потрібно в пакет тієї фінансової підтримки, про яку вже домовилися. І це великий знак підтримки нового уряду, тому що, розуміючи, що стан дуже важкий, Місія МВФ приїхала через 5 днів після призначення складу Кабміну “, – зазначила Міністр фінансів України Наталія Яресько.
Нагадаємо, Місія МВФ перебуватиме з візитом до 18 грудня.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас