BNP Paribas прогнозує падіння курсів ієни і євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BNP Paribas прогнозує падіння курсів ієни і євро

Валюта
985
BNP Paribas прогнозує зниження курсів євро та ієни по відношенню до долара США в 2015 році. Найбільший банк Франції очікує 7% -го зниження євро до $1,15 в наступному році і 7% -го падіння ієни до $128, заявила група аналітиків на чолі з Стівеном Сайвеллом.
Обидві валюти впали більш ніж на 9% по відношенню до долара цього року, коли Європейський центральний банк і Банк Японії запустили безпрецедентні програми підтримки для стимулювання росту їх проблемних економік.
Федеральна резервна система наближається до першого підвищення процентної ставки з 2006 року, що стане каталізатором подальшого зміцнення долара. На думку BNP, це посилить монетарну політику в червні наступного року.
У той час як в 2014 році увага була прикута до пом’якшення – ЄЦБ і Банк Японії, – в 2015 році всі будуть стежити за підвищенням ставки. Коротка позиція призведе до того, що активи знизяться у вартості.
Падіння ієни, що триває, по відношенню до інших основних валют (особливо по відношенню до долара США і євро) підвищує ціни на імпортні товари і послуги, що також посилить інфляцію в найближчих кварталах. І таке падіння, швидше за все, буде тільки продовжуватися на тлі виведення зарубіжних коштів з японського ринку в очікуванні нових монетарних стимулів, що знову ж підвищує ризик інфляції.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас