Девальваційні очікування в Україні в листопаді досягли рекордного історичного значення - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Девальваційні очікування в Україні в листопаді досягли рекордного історичного значення - дослідження

Особисті фінанси
1945
Споживчі настрої українців у листопаді погіршилися незначно, в той же час девальваційні очікування досягли рекордного значення, свідчать дані щомісячного дослідження GfK Ukraine.
“Споживчі настрої українців трохи погіршилися, насамперед, через зниження довгострокових очікувань щодо розвитку економіки … Девальваційні очікування (за курсом гривні протягом найближчих трьох місяців – ІФ) досягли найвищого за весь час досліджень цього індексу рівня 157,8 пунктів”, – йдеться в прес-релізі компанії. Згідно з ним, індекс споживчих настроїв за підсумками листопада склав 53,4, що на 0,9 пункту менше, ніж у жовтні.
Крім цього, згідно з дослідженням, в листопаді зафіксовано погіршення очікувань населення щодо можливого безробіття: відповідний індекс виріс на 1,6 пункту – до 154,0.
Разом з тим ослабли побоювання українців щодо можливої інфляції: у порівнянні з жовтневим результатом індекс інфляційних очікувань втратив 5,1 пункту, знизившись до 185,2.
“Нова хвиля девальвації гривні і тривале формування коаліційного уряду підірвали традиційне поствиборче зростання споживчих настроїв. Розчарування стало найбільшим у великих містах. У той же час в цілому по Україні надії на поліпшення економічної ситуації в довгостроковій перспективі залишаються відносно високими”, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас