Україна веде переговори про розширення програми stand-by з МВФ, в найближчі дні все дізнаєтеся - міністр Абромавічус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна веде переговори про розширення програми stand-by з МВФ, в найближчі дні все дізнаєтеся - міністр Абромавічус

Кредит&Депозит
1629
Уряд України веде переговори з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ) про розширення програми фінансової допомоги, в рамках якої МВФ навесні цього року схвалила виділення Києву $17,1 млрд, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
“Хотіли б програму розширити, йдуть підрахунки”, – сказав він на брифінгу в Києві в середу, коментуючи почалися переговори з місією Фонду, яка прибутку напередодні і працюватиме до 18 грудня. Міністр уточнив, що місія вже провела перші зустрічі з НБУ, Мінфіном і МЕРТ, де була зроблена загальна оцінка ситуації.
У той же час він ухилився від додаткових коментарів щодо можливого розширення програми з Фондом, зокрема від оприлюдненої Financial Times з посиланням на сам Фонд оцінки розміру необхідного додаткового фінансування в $15 млрд.
“Занадто рано з моменту переговорів з МВФ, щоб позначити конкретну цифру. Йдуть переговори, закінчаться 18 грудня. У найближчі дні все дізнаєтеся”, – сказав А.Абромавічус.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас