Citigroup прогнозує рекордні судові витрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup прогнозує рекордні судові витрати

Фондовий ринок
336
Судові витрати Citigroup Inc. в жовтні-грудні можуть досягти $ 2,7 млрд, заявив CEO банку Майкл Корбато.
Поряд з цим витрати на персонал і нерухомість в IV кварталі складуть додатково $ 800 млн, відзначив Корбато в ході виступу перед інвесторами, який відбувся у вівторок в Нью-Йорку. В результаті прибуток банку в цьому кварталі виявиться “несуттєвим”, додав він.
Судові витрати банку виникають від очікуваних штрафів у зв’язку з розслідуванням маніпуляцій на валютному ринку, маніпуляцій з Лондонської ставкою міжбанківського пропозиції LIBOR і звинувачень у відмиванні грошей мексиканським підрозділом Banamex USA.
У липні-вересні судові витрати Citi склали $951 млн, і вже після публікації звітності ця сума була підвищена ще на $600 млн. У II кварталі банк зарезервував на витрати $402 млн. Ціна на акції Citi в ході торгів у вівторок знизилася на 2,2% .
Раніше стало відомо, що Citigroup погодився виплатити $15 млн для врегулювання звинувачень у тому, що економісти банку вибірково надавали інформацію клієнтам, пише The Wall Street Journal.
Як передало в понеділок Агентство з регулювання діяльності фінансових інститутів (FINRA), дана справа є останньою у низці розслідувань того, наскільки об’єктивно банки Уолл-стріт поширюють свої дослідницькі звіти.
За даними FINRA, в період 2010-2013 рр. більше 30 аналітиків Citigroup взяли участь більш ніж в 40 приватних заходах, на яких проходив обмін даними щодо фондових ринків.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас