Компанії-розробнику знаменитої гри World of Tanks загрожує примусовий делістинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії-розробнику знаменитої гри World of Tanks загрожує примусовий делістинг

Фондовий ринок
1816
Акції розробника гри World of Tanks компанії Wargaming можуть бути вилучені з котирувального списку Кіпрської фондової біржі (CSE). Рада біржі попросила Комісію з цінних паперів і бірж Кіпру дозволити провести делістинг паперів Wargaming Public Company, випливає з повідомлення, опублікованого на сайті біржі. Рада повідомляє, що Wargaming не виконує ряд вимог, яким мають слідувати компанії, що котируються на біржі. А через це можуть постраждати інтереси інвесторів, говориться в повідомленні.
Таке рішення було прийнято, оскільки Wargaming Public Company досі не опублікувала фінансовий звіт за 2013, а також звітність за перше півріччя 2014. А це порушує вимоги кіпрського закону про цінні папери. Поки біржа чекає відповіді від комісії, торгівля акціями Wargaming Public Company буде як і раніше заморожена, говориться в повідомленні біржі.
Представник Wargaming пообіцяв прокоментувати це пізніше.
Кіпрська біржа вперше призупинила торгівлю акціями Wargaming в травні цього року. Вже тоді керівництву біржі не сподобалося, що Wargaming ігнорує вимоги про публікацію фінансової звітності за минулий рік. Тоді представники Wargaming не стали це коментувати.
Останній раз Wargaming публікувала фінансові показники в серпні 2013. Тоді компанія повідомила, що її виручка за перше півріччя 2013 склала 234 млн євро ($320, 4 млн), а прибуток – 25,6 млн євро ($35 млн). Пізніше компанія Superdata оцінила виручку Wargaming в 2013 р в $475 млн. Аналітики Superdata прогнозували, що в 2014 р Wargaming отримає $506 млн виручки, в 2015 г. – $590 млн.
На сайті CSE немає інформації про кількість акцій Wargaming, що обертаються на біржі, як і подробиць про проведений три роки тому IPO. Раніше джерело, близьке до Wargaming, говорило «Відомостям», що у Wargaming спочатку не ставило за мету проводити IPO. Однак компанія вирішила сама взяти на себе додаткові зобов’язання, які накладає присутність на біржі, «щоб не розслаблятися». Зокрема, статус публічної компанії означає регулярний випуск фінансових звітів і прес-релізів.
За даними CSE на квітень 2013, Віктору Кислому належить 38,5% акцій компанії, Володимиру Кислому – 25,5%, Миколі Кацелапову – 17%, Івану Міхневич – 17%. Тобто у вільному обігу могло знаходитися всього 2% акцій. Проте дані CSE не зафіксували угод з паперами Wargaming за останні роки.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас