Створено унікальну камеру, здатну вести зйомку зі швидкістю 100 мільярдів кадрів в секунду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено унікальну камеру, здатну вести зйомку зі швидкістю 100 мільярдів кадрів в секунду

Технології&Авто
3949
Група вчених з Університету Вашингтона в Сент-Луїсі створила камеру, здатну вести зйомку зі швидкістю 100 мільярдів знімків в секунду, що дає пристрою можливість вловити рух променя світла. Про це повідомляє портал Geek Times. Стаття, присвячена розробці американських вчених, була опублікована в журналі Nature.
За словами керівника дослідницької групи Ліхонга Ванга, завдяки новій камері вчені зможуть в буквальному сенсі побачити світловий імпульс “в польоті”. Ванг також висловив надію на те, що винахід його команди допоможе досягти нових висот у науці і зробити важливі відкриття.
Головним елементом системи є мікродзеркальний цифровий пристрій, який схожий за розмірами з невеликою монетою. Це пристрій вміщує більше мільйона мікроскопічних дзеркал (розмір кожного дзеркала менше 7 мікронів). Пучок світла передається лінзами через довгу трубку на мікродзеркальний пристрій, що кодує зображення, відображаючи промінь світла в світлороздільник, після чого фотони потрапляють в проріз камери.
Потім фотони перетворюються в електрони, розділяючись двома електродами. Напруга на електродах зростає, і в результаті електрони потрапляють на різні позиції в різний час. Наприкінці дані передаються на пристрій із зарядним зв’язком, для передачі на ПК. Комп’ютер аналізує отриману інформацію і формує зображення. Час одного циклу зйомки складає 5 наносекунд.
Дослідники вважають, що розроблена ними камера може знайти застосування в різних областях. Наприклад, її можна буде використовувати для наочної демонстрації протікання хіміко-біологічних реакцій з використанням флуоресцентних протеїнів чи для обробки зображень, які одержують орбітальні телескопи.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас