Бразильський оператор телефонного зв'язку Oi продає Altice португальські активи за 7,4 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразильський оператор телефонного зв'язку Oi продає Altice португальські активи за 7,4 млрд євро

Фондовий ринок
101
Бразильський оператор телефонного зв’язку Oi SA продає свої португальські активи за 7,4 млрд євро компанії Altice SA, що належить мільярдерові Патріку Драі.
Сума угоди, в рамках якої Altice також отримує угорські активи Oi, включає в себе 500 млн євро, які будуть виплачені бразильському оператору з майбутньої виручки його португальського підрозділу.
Сума угоди може бути скоректована після її закриття, наголошується у спільній заяві Oi і Altice.
Продаж активів дозволить Oi скоротити свій борг, що перевищує в даний час $18 млрд, а також взяти участь в консолідації бразильського телекомунікаційного ринку, відзначають експерти.
“Після завершення цього кроку Oi продовжить фокусуватися на зміцненні своїх фінансових можливостей, розраховуючи очолити рух до консолідації бразильського телекомунікаційного ринку”, – йдеться в повідомленні компанії.
Oi і Altice почали ексклюзивні переговори 1 грудня – після того, як Altice поліпшила свою пропозицію про покупку Portugal Telecom SGPS. Таким чином, Oi воліла пропозицію Altice заявці фондів прямих інвестицій Apax Partners і Bain Capital.
Придбання цих активів стане вже другою великою угодою для П.Драі, раніше цього року купив французького оператора бездротового зв’язку SFR за $23 млрд.
Portugal Telecom SGPS після злиття з Oi рік тому не контролює свій операційний бізнес, і її основним активом є міноритарний пакет акцій Oi.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас