Великий інтернет-магазин Sokol.ua обшукали у справі про ухилення від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великий інтернет-магазин Sokol.ua обшукали у справі про ухилення від податків

Казна та Політика
3312
Головне управління Державної фіскальної служби в Києві на підставі постанов Подільського райсуду одночасно провело три обшуки в приміщеннях, які використовувалися одним з відомих інтернет-магазинів.
Про це повідомляє прес-служба ДФС. Йдеться про інтернет-магазин Sokol.ua, а обшуки проводилися 4 грудня.
Згідно з повідомленням ДФС, обшуки проводилися в рамках досудового розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу (Ухилення від сплати до бюджету податків в особливо великих розмірах).
Під час обшуків вилучено більше 1 мільйона гривень готівкою, понад 38 тисяч доларів (понад 640 тисяч гривень за поточним курсом), фінансово-господарські документи та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність, а також встановлена побутова техніка і електроніка на загальну суму понад 20 мільйонів гривень , на яку відсутні документи про законність походження.
Схема діяльності цього інтернет-магазину була організована наступним чином: з метою ухилення від сплати податків до бюджету побутова техніка і електроніка завозилася на територію України або за заниженими цінами, або взагалі поза митним контролем, а згодом за документами змінювала кількох власників і вже за ринковими цінами реалізовувалася покупцям.
“Не дивно, що під час цих метаморфоз вартість товару збільшувалася таким чином, що і після їх реалізації податки в бюджет сплачувалися мінімальні, адже весь прибуток акумулювалось на підконтрольних СГД з ознаками«фіктивності», які апріорі державну скарбницю поповнюють”, – уклали в ДФС.
Нагадаємо, інтернет-магазин Sokol.ua піддавався обшукам з боку силовиків навесні 2012 року.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас