Електроенергії не вистачає: Україна продовжила надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку ще на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електроенергії не вистачає: Україна продовжила надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку ще на місяць

Енергетика
1320
Кабінет міністрів України продовжив надзвичайні заходи на електроенергетичному ринку ще на місяць.
Відповідне рішення закріплене урядовим розпорядженням №1195-р від 8 грудня 2014 року.
Цей режим дає додаткові можливості Нацкомісії регулювання електроенергетики і комунальних послуг при встановленні тарифів та проведенні розрахунків, а для оператора енергосистеми “Укренерго” – при виконанні технічних функцій з передачі та використання енергопотужностей.
Як повідомлялося, Кабмін постановою №372 від 13 серпня 2014 затвердив порядок прийняття тимчасових надзвичайних заходів щодо подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії, а розпорядженням №764 від того ж числа вперше затвердив необхідність вжиття таких заходів.
Тимчасові надзвичайні заходи можуть застосовуватися на період, що не перевищує один місяць. При цьому Кабмін має право прийняти рішення про продовження терміну дії прийнятих тимчасових надзвичайних заходів, але не більше ніж на один місяць. Зокрема, на період застосування відповідних заходів, суб’єкти електроенергетики незалежно від форми власності зобов’язані діяти у відповідності зі стандартами операційної безпеки функціонування об’єднаної енергетичної системи та оперативних команд і розпоряджень держпідприємства “НЕК“Укренерго”.
Необхідність прийняття відповідних заходів виникла в результаті бойових дій на Донбасі, які спричинили за собою зниження видобутку вугілля та його підвіз на електростанції, які є основними споживачами вугільної продукції, що призвело до дефіциту потужностей в енергосистемі.
Згодом ці заходи вводилися ще двічі – розпорядженнями від 1 жовтня і від 7 листопада 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас