НБУ хоче ще на 3 місяці продовжити термін погашення банками основної суми заборгованості перед Нацбанком за кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ хоче ще на 3 місяці продовжити термін погашення банками основної суми заборгованості перед Нацбанком за кредитами

Кредит&Депозит
594
Національний банк України має намір ще на три місяці продовжити термін погашення банками основної суми заборгованості перед НБУ за кредитами для підтримки ліквідності та кредитами зі збереження ліквідності. Про це сьогодні під час щотижневої зустрічі з банкірами повідомила Голова Національного банку Валерія Гонтарева.
Окреслюючи поточну ситуацію в банківському секторі та дії НБУ щодо підтримання рівня ліквідності банківської системи, вона підкреслила, що ситуація на валютному ринку залишається стабільною. Напрацьована модель валютних аукціонів дозволяє встановлювати курсовий орієнтир і їх практика проведення буде продовжена.
Крім того, Валерія Гонтарева зазначила, що у Національному банку відбувається спланована реструктуризація як процесів управління, так і його організаційної структури. Зокрема, буде розділено управління монетарною політикою та ринками, відбудеться посилення кадрового потенціалу регулятора тощо.
Банкіри також обговорили проблеми, що виникають через складну ситуації на сході України. Як відомо, наразі українські банки призупинили свою діяльність у зоні проведення антитерористичної операції. Йшлося про можливість поступової амортизації втрат банків на сході, а також про механізми роботи з готівкою у зоні проведення АТО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас