Китай повідомив про плани створення надважкої ракети-носія - до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай повідомив про плани створення надважкої ракети-носія - до 2030 року

Світ
828
Китай до 2030 року збирається розробити, виробити і запустити в космос нову надважку ракету-носій. Про це та інші плани з освоєння космосу повідомив глава аерокосмічної компанії CASC (China Aerospace Science and Technology Corporation) Лей Фаньпей після запуску китайсько-бразильського супутника CBERS-4. Його слова наводить видання China Daily.
Він також повідомив, що її планована вантажопідйомність складе 130 тонн на низькій навколоземній орбіті. Ракету Китай збирається використовувати в період з 2030 по 2050 рік для запуску місії з дослідження далекого космосу.
До 2020 року Китай планує відправити на Червону планету марсохід, до 2022 року завершити створення власної орбітальної станції біля Землі.
Подробиць про ровер Пекін не повідомив, проте відомо, що його Китай збирається відправити на новій, поки ще проектованій ракеті-носії і з майже готового нового стартового майданчика, розташованого на півдні країни в острівній провінції Хайнань.
Модель ровера була продемонстрована громадськості під час міжнародної виставки Airshow China 2014. Раніше Китай збирався відправити до Червоної планети міжпланетну станцію, проте місію спіткала невдача: китайський апарат Yinghuo-1 («Інхо-1»), запущений в 2011 році на одній і тій же ракеті-носії «Зеніт», впав в океан разом з російським «Фобос-Ґрунт».
Після м’якої посадки марсохода Китай збирається зайнятися розгортанням власної орбітальної станції. Різні її модулі створюються вже сьогодні. Зокрема, наближається до завершення створення модуля Tiangong-2 («Тяньгун-2»), який стане другим в споруджуваній китайській орбітальній станції.
Разом з ним країна створює і космічну вантажівку Tianzhou-1, корабель Shenzhou-11 («Шеньчжоу-11»), що виводить людину в космос Shenzhou-11, і легку ракету-носій Long March-7 («Великий похід-7»). Всі апарати запустити в космос Китай має намір вже в 2016 році, а до 2018 року країна збирається почати проводити повноцінні експерименти на орбіті.
Стиковка всіх блоків орбітальної станції, як очікується, буде завершена в 2022 році. Вона складатиметься з трьох модулів – основного, до якого будуть прикріплені дві лабораторії масою по 20 тонн кожна.
Країна не може повноцінно брати участь у проекті Міжнародної космічної станції через обмеження, накладені ще в 1990-х роках НАСА на китайську сторону. Вони пов’язані, як вважається, з промисловим шпигунством Піднебесної.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас