Українцям готують дуже цікаву Податкову реформи: деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям готують дуже цікаву Податкову реформи: деталі

Казна та Політика
51190
Цього тижня у Верховній Раді можуть представити нову концепцію податкової реформи, над якою спільно працювали Міністерство фінансів України та Державна фіскальна служба. Про це розповіла народний депутат Оксана Продан.
Як розповіла депутат, офіційно текст реформи поки не поширювався, але багато було взято із законопроектів 5079/5080. Сама Продан поки проглянула його “по діагоналі”.
“Мова йде про те, що при разовому декларуванні особа декларує все, що в неї є, і з цього моменту податковим органам надається право контролю доходів і витрат. І якщо у тебе витрати перевищують задекларовані доходи і ти не можеш довести, де ти взяв з раніше задекларованого майна джерело додаткових доходів, які ти витратив, то з перевитрат необхідно буде сплатити 30% податку”, – розповіла вона.
“Фіскальним органам будуть надані повноваження з проведення перевірок. Зокрема, їм надається право без рішення суду самостійно донараховувати: термін пройшов – і відразу на стягнення. Також дається право на стягнення дебіторської заборгованості. Тобто, якщо ти винен гроші бюджету, але з тебе нема чого взяти, але у тебе є чиясь заборгованість перед тобою, то податківці підуть по ланцюжку далі. Там дуже багато ноу-хау … але я не знайшла поки там того, щоб могло стимулювати розвиток бізнесу”, – додала Продан.
За її словами, фіскальні органи працювали на документом усі вихідні, і якщо його схвалять на закритому засіданні Кабінету міністрів, то він може бути внесений на розгляд парламентського комітету з питань податкової та митної політики вже 10 грудня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас