Нове віяння: НБУ готовий впровадити на біржах валютні деривативи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове віяння: НБУ готовий впровадити на біржах валютні деривативи

Валюта
5724
Затверджено регламент погодження типових (зразкових) форм валютних дериватив.
Національний банк оприлюднив постанову №793 від 4 грудня, яким затвердив “Положення про порядок погодження НБУ типових (зразкових) форм деривативів”. Управлінню валютних операцій і аналізу фінансових ринків доручено повідомити про це фондові біржі, Нацкомісію з цінними паперів та фондового ринку, банки, а самі банки повинні розповісти про документ своїм клієнтам, говориться в постанові.
Для проведення торгів деривативами фондова біржа зобов’язана узгодити з НБУ типові (зразкові) форми деривативів по кожному його виду перед початком торгівлі ними. Мова йде про деривативи, базовим активом яких є валютні цінності (крім цінних паперів, виражених у гривні), курс іноземної валюти (банківських металів) до гривні, процентні ставки або індекси, що визначають динаміку курсу гривні (іноземної валюти, банківських металів) до інших валют (банківських металів).
НБУ обіцяє розглядати пакет документів від бірж не більше 30 днів. Регулятор готовий дозволяти оперативно виправляти неточності у поданих документах, а якщо він відмовить біржі, вона зможе подати заново змінений пакет документів.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас