Мінфін і ДФС розробили нову концепцію податкової реформи, можуть внести її до парламенту на поточному тижні - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін і ДФС розробили нову концепцію податкової реформи, можуть внести її до парламенту на поточному тижні - депутат

Казна та Політика
873
Міністерство фінансів України спільно з Державною фіскальною службою (ДФС) України розробили нову концепцію податкової реформи, яка може бути представлена в парламенті вже на поточному тижні, повідомила народний депутат Оксана Продан (фракція “Блок Порошенко”) на прес-конференції.
За її словами, текст цієї законодавчої ініціативи поки офіційно не надходив до парламенту. У той же час народний депутат не виключила, що вже на закритому засіданні Кабінету міністрів 8 грудня може бути схвалений і внесений на розгляд парламентського комітету з питань податкової та митної політики вже 10 грудня.
“Цей документ готувався” на вчора”. Говорять про те, що сьогодні (8 грудня – ред.) буде засідання уряду, буде чи ні, і я боюся, що там буде розглянуто це питання, тому що всі вихідні фіскали працювали над цим документом , у них не було вихідних. Я знаю, що у них стояло завдання на ранок 8 грудня розробити цей документ. Там дуже багато з того, що було в законопроектах 5079/5080 “, – сказала вона.
О.Продан, підкреслила, що їй вдалося ознайомитися з текстом документом “по діагоналі” станом на ранок 6 грудня. “Мова йде про те, що при разовому декларуванні особа декларує все, що в неї є, і з цього моменту податковим органам надається право контролю доходів і витрат. І якщо у тебе витрати перевищують задекларовані доходи і ти не можеш довести, де ти взяв з раніше задекларованого майна джерело додаткових доходів, які ти витратив, то з перевитрат тобі необхідно буде сплатити 30% податку “, – повідомила вона.
Законопроект, за словами народного депутата, також пропонує надати певні фіскалам повноваження з проведення перевірок. “Зокрема, їм надається право без рішення суду самостійно донараховувати: термін пройшов – і відразу на стягнення. Також дається право на стягнення дебіторської заборгованості. Тобто, якщо ти винен бюджету, але у тебе нема чого взяти, але у тебе є чиясь заборгованість перед тобою, то податківці підуть по ланцюжку далі. Там дуже багато ноу-хау … але я не знайшла поки там того, щоб могло стимулювати розвиток бізнесу “, – підкреслила вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас