Черговий удар по позиціях Абе: спад в економіці Японії виявився сильнішим, ніж прогнозував уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черговий удар по позиціях Абе: спад в економіці Японії виявився сильнішим, ніж прогнозував уряд

Світ
233
Ударом по позиціях прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе стали опубліковані сьогодні уточнені дані про економічний спад в країні в липні-вересні.
Як оголосив уряд, в цей період валовий внутрішній продукт / ВВП / країни скоротився в річному численні на 1,9%. Раніше в попередній доповіді Кабінет міністрів говорив про спад на 1,6%.
ВВП в Японії скорочується вже другий квартал поспіль. Експерти єдині в думці, що країна ніяк не може оговтатися від підвищення в квітні споживчого податку з операцій купівлі-продажу з 5 до 8%.
“Багато підприємців очікували, що уточнені дані по третьому кварталу будуть краще попередньо оголошених, – говорить головний аналітик компанії” Toyo Securities Co. “Рюта Оцука. – Тому сьогоднішнє несподіване оголошення стало психологічним шоком для інвесторів”. Втім, експерт вважає, що негативний вплив від цього буде, швидше за все, тимчасовим.
“Сьогоднішній доповідь уряду малює досить бляклу картину японської економіки, – відзначає експерт токійського” NLI Research Institute “Таро Сайто. – Проте ми все ж очікуємо поліпшення ситуації, хоча й поступового. Слабка ієна, зокрема, допоможе відновленню в багатьох галузях промисловості”.
Сьогодні в 11:00 за місцевим часом / 05: 00 мск / за долар давали в районі 121,5 ієни – приблизно на 1,3 ієни більше, ніж у другій половині дня в п’ятницю.
Спад в економіці підриває віру в успіх активної політики стимулювання кон’юнктури, яку проводить прем’єр-міністр Сіндзо Абе, і викликає розчарування в країні. Проте, як вважають експерти, правляча Ліберально-демократична партія Японії все одно здобуде перемогу на майбутніх 14 грудня загальних виборах в ключову нижню палату парламенту, оскільки оголошення дострокових виборів застало опозицію зненацька і не дало їй шансів на серйозну підготовку до виборчої кампанії.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас