Україна готова забезпечити безперервний транзит природного газу до Європи - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова забезпечити безперервний транзит природного газу до Європи - Яценюк

Енергетика
385
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запевняє Єврокомісію у повній готовності енергетичної системи України до забезпечення безперервного транзиту природного газу.
Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну України, Яценюк у п’ятницю провів телефонну розмову з віце-президентом Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович, співрозмовники обговорили пріоритети співпраці в енергетичній сфері, включаючи підготовку України до зимового періоду.
“Прем’єр-міністр підтвердив повну готовність енергетичної системи України до забезпечення безперервного транзиту природного газу. Яценюк і Шефчовіч також приділили важливу увагу питань залучення інвестицій з Європейського Союзу в українську газотранспортну систему, що підвищить енергетичну безпеку України та ЄС”, – інформує секретаріат Кабміну.
Відбувся також обмін думками щодо проекту “Південний потік”. Через прийняте Росією рішення припинити будівництво “Південного потоку” Яценюк підкреслив, що цей проект не був потрібен Європейського Союзу, оскільки українська газотранспортна система є і буде надійним маршрутом поставок російського газу в ЄС. У свою чергу Шефчовіч підтвердив позицію Європейської комісії про невідповідність двосторонніх договорів про будівництво “Південного потоку” законодавчій базі ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас