Кількість зайнятих в США в листопаді зросла максимальними темпами з початку 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість зайнятих в США в листопаді зросла максимальними темпами з початку 2012 року

Казна та Політика
116
Кількість робочих місць в економіці США збільшилася в листопаді 2014 на 321 тис. Після переглянутого зростання на 243 тис. місяцем раніше, свідчать дані міністерства праці країни.
Підвищення стало максимальним з січня 2012 року.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зростання показника на 230 тис. З раніше оголошених 214 тис. в грудні.
Тим часом рівень безробіття в США в листопаді залишився на рівні 5,8%, як і очікувалося.
Стабільне зростання робочих місць в економіці США, що підвищує доходи населення і внутрішній попит, швидше за все, збережеться в найближчій перспективі. Тим часом настільки сильні показники можуть переконати Федеральну резервну систему (ФРС) в тому, що економіка країни досить зміцніла для підвищення базових ставок.
“Ринок праці залишається сильним і стійким, – сказав економіст Oxford Economics Кетлін Бостьянчіч. – Хорошими залишаються всі три показники – зростання зайнятості та зарплат при збереженні прийнятних годин роботи, що може змусити Фердезерв приступити до підвищення ставок швидше раніше, ніж пізніше”.
Частка участі населення країни в робочій силі в листопаді залишилася на рівні 62,8%. Підприємства промсектора в листопаді збільшили штат максимальними темпами за рік (+28 тис.), тоді як фірми в секторі послуг продемонстрували кращий ріст робочих місць з 2010 року (+86 тис.). Зайнятість у сфері роздрібних продажів також збільшилася рекордними темпами за рік (+50,2 тис.). Число працівників у складській і транспортній сфері зросло на 16,7 тис.
Середня погодинна оплата праці в США минулого місяця зросла на 0,4% щодо жовтня, до $ 24,66, і на 2,1% в річному вираженні.
Середня тривалість робочого тижня з жовтня зросла на 6 хвилин і склала 34,6 години.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас