Політична нестабільність несе нові загрози для гривні - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політична нестабільність несе нові загрози для гривні - експерти

Валюта
10880
Політичні ризики зберігають напруженість на валютному ринку. У грудні курс готівкового долара США, за прогнозами аналітиків компанії FIBO України, може перебувати біля позначки 16 грн. Відставка глави НБУ може чинити додатковий тиск на гривню, тому що зміна глави регулятора передбачає і зміну його політики.
«Інвестори зараз перебувають в стані очікування стабілізації ситуації в Україні. З початку 2014 р. Україна втратила 10,3 млрд. доларів інвестицій, в той час як приплив капіталу склав всього 1,9 млрд. доларів. Це і призвело до ослаблення гривні, бо співвідношення грошової маси в національній валюті та іноземній різко збільшилося на користь першої. Такі цифри говорять про те, що країна не втрачала так багато навіть у кризовому 2008 році, що і відображається в рекордній девальвації гривні, – зазначає Сергій Поплавський, директор компанії FIBO України.
Економіка України продовжує залишатися в досить складних геополітичних умовах. Так, обсяг експорту української продукції за підсумками 2014 року тільки в РФ може скоротитися на 35-40%. За січень-листопад цей показник уже скоротився на 32%, в той час як експорт в країни СНД – на 31%, а в країни Азії – на 8%. Це свідчить про те, що валютний ринок України має значний дефіцит іноземної валюти, зокрема, доларів США. І, навіть, незважаючи на стрімке скорочення обсягів імпорту з Росії на 50% і з ЄС на 22%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас