ПУМБ успішно пройшов стрес-тестування НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПУМБ успішно пройшов стрес-тестування НБУ

Фондовий ринок
1215
Перший український міжнародний банк (ПУМБ, Донецьк) успішно пройшов діагностичне обстеження в рамках програми співпраці з Міжнародним валютним фондом та проектом Світового банку з підтримки фінансового сектора України, проте вирішив збільшувати капіталізацію, повідомив голова правління ПУМБ Сергій Черненко.
ПУМБ успішно пройшов стрес-тестування НБУ і опинився в числі небагатьох банків, яким не потрібна докапіталізація”, – сказав банкір журналістам.
“У той же час ми продовжуємо працювати над підтриманням високого рівня достатності нашого капіталу. У зв’язку з цим ми вже домовилися про пролонгацію на сім років існуючого субординованого боргу на суму 482,3 млн грн, термін якого минав у цьому році. Крім цього, в результаті об’єднання ПУМБу та банку “Ренесанс Кредит” ми зможемо збільшити регулятивний капітал на 255 млн грн “, – додав він.
За словами банкіра, збільшення капіталізації дозволить банку і далі нарощувати обсяги бізнесу з дотриманням усіх необхідних вимог, а також мати додатковий запас міцності на випадок різких коливань на ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас