Розробник програми для таксі Uber залучив $1,2 млрд - в ході чергового раунду фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розробник програми для таксі Uber залучив $1,2 млрд - в ході чергового раунду фінансування

Фондовий ринок
620
Розробник популярного додатка для виклику таксі, американська Uber Technologies Inc., залучила $1,2 млрд в ході чергового раунду фінансування, за підсумками якого вона була оцінена в $41 млрд, пише газета The Wall Street Journal.
Залучені гроші дозволять компанії найняти більше співробітників, і нових водіїв і субсидувати ціни на свої послуги в ряді міст, де діє її сервіс.
Головний виконавчий директор Uber Тревіс Каланік написав у своєму блозі, що бізнес компанія переживає “значне зростання”, і в 2015 р Uber має намір створити більше 1 млн робочих місць по всьому світу. “Таке зростання вимагає вкладень, – зазначив він. – Залучення фінансування дозволить Uber зробити значні інвестиції, особливо в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні”.
У листопаді агентство Bloomberg повідомляло про те, що новим інвестором Uber може стати T. Rowe Price Group Inc. Поряд з цим, повідомлялося, що участь у фінансуванні компанії може прийняти і Fidelity Investments, яка вже є інвестором Uber.
Представник компанії повідомив, що Uber може залучити ще близько $600 млн, якщо інші інвестори приймуть рішення про участь у нинішньому раунді фінансування.
У червні 2014 Uber залучила фінансування в рамках угоди, яка оцінювала її в $17 млрд. З моменту її заснування в 2009 р компанія залучила вже більше $2,5 млрд.
Американський інвестбанк Goldman Sachs Group Inc. займається організацією розміщення конвертованих облігацій Uber на суму понад $1 млрд.
Goldman Sachs буде розміщувати папери серед клієнтів свого підрозділу з управління статками – вони зможуть придбати 6-річні облігації Uber, які будуть конвертуватися в акції компанії за ціною з розрахунку дисконту в 20-30% до вартості паперів на момент проведення IPO, повідомили джерела.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас