Мінрегіон та Світовий банк продовжать співпрацю зі створення сприятливих умов для реалізації інвестиційних намірів забудовників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон та Світовий банк продовжать співпрацю зі створення сприятливих умов для реалізації інвестиційних намірів забудовників

Казна та Політика
302
Питання спрощення механізмів залучення іноземних інвестицій, у тому числі для здійснення інвестиційних проектів у будівництві, обговорили у Мінрегіоні в ході зустрічі заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка з представником Світового банку, керівником програми з питань сталого розвитку та інфраструктури у справах Білорусі, Молдови та України (регіон Європи та Центральної Азії) Тамарою Сулухія.
За словами Дмитра Ісаєнка, за останні роки з прийняттям Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» здійснено суттєве реформування дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві, що дозволило покращити показники України у рейтингу «Doing Business» за індикатором «Отримання дозволів на будівництво» – зі 186 до 70 місця.
«Міністерство і надалі опікується питаннями реформування містобудівної діяльності та розвитку будівництва як однієї з системоутворюючих галузей економіки», – підкреслив заступник Міністра.
Пані Тамара Сулухія як професійний архітектор ознайомилася з напрацюваннями Мінрегіону щодо впровадження проектування за Єврокодами та високо оцінила такі кроки.
Сторони також обговорили питання складу і змісту проектної документації на будівництво у частині усунення технічних бар’єрів на шляху розвитку міжнародного співробітництва.
З боку Світового банку запропонували надати експертну та методичну допомогу Україні, провівши окреме дослідження на основі міжнародного досвіду з актуальних питань будівництва, містобудування та архітектури.
Сторони висловили наміри щодо продовження співробітництва, що сприятиме розвитку внутрішнього ринку та створенню сприятливих умов для реалізації інвестиційних намірів забудовників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас